Planuri pentru primul meu sistem acvaponic
Posted: Mon Feb 03, 2014 2:22 pm
salut,
Aceasta este schema sistemului pe care vreau sa il fac. Are atasat un mic calcul al posibilei profitabilitati, cu foarte multe variabile.
La partea piscicola astept parerea lui Sturio.
La vegetale planul este usor ralizabil, preturile fiind de en-gross.
Schema culturilor va fi salata primavara si tomana iar ardeii vara. Daca se vinde catre clienti persoane fizice se poate diversifica cultura, facandu-se astfel un cos pentru client. De exemplu, la culturile de primavara si toamna se poate pune si spanac, ridichi, sau ceapa verde, iar vara, gogosari, vinete, castraveti, rosii, ardei gras si ce v-ar mai trece prin cap (multe din ele insa la angro nu au pret). In primul an salata cred ca poate da randament, insa alte culturi pot avea probleme din cauza ca sistemului ii ia ceva timp sa se cicleze si sa ajunga la potentialul maxim (eu zic ca in jur de un an se poate ajunge la un echilibru pesti-bacterii-plante).
Eu as miza pe fidelizarea unui numai de clienti. Eu deja am contact cu clienti persoane fizice care vin dupa zmeur, si de anul asta voi creste di pasari de curte pentru vanzare. Oferind o gama larga de produse sper ca sa pot sa fidelizez un numar constant de clienti (vine omu dupa o gasca, ia si un o salata, ia o zmeura, poate serveste si un peste proaspat).
Apropo sturio, ar merge bazinul impartit in doua si crescute doua specii (crap si somn) apa trecand dintr-un bazin in altul? Ar fi un plus pentru sistem, ar aduce varietate.
Astept critici, ce nu este sustenabil si ce s-ar putea inbunatati, atat ca si sistem cat si ca profitabilitate
Aceasta este schema sistemului pe care vreau sa il fac. Are atasat un mic calcul al posibilei profitabilitati, cu foarte multe variabile.
La partea piscicola astept parerea lui Sturio.
La vegetale planul este usor ralizabil, preturile fiind de en-gross.
Schema culturilor va fi salata primavara si tomana iar ardeii vara. Daca se vinde catre clienti persoane fizice se poate diversifica cultura, facandu-se astfel un cos pentru client. De exemplu, la culturile de primavara si toamna se poate pune si spanac, ridichi, sau ceapa verde, iar vara, gogosari, vinete, castraveti, rosii, ardei gras si ce v-ar mai trece prin cap (multe din ele insa la angro nu au pret). In primul an salata cred ca poate da randament, insa alte culturi pot avea probleme din cauza ca sistemului ii ia ceva timp sa se cicleze si sa ajunga la potentialul maxim (eu zic ca in jur de un an se poate ajunge la un echilibru pesti-bacterii-plante).
Eu as miza pe fidelizarea unui numai de clienti. Eu deja am contact cu clienti persoane fizice care vin dupa zmeur, si de anul asta voi creste di pasari de curte pentru vanzare. Oferind o gama larga de produse sper ca sa pot sa fidelizez un numar constant de clienti (vine omu dupa o gasca, ia si un o salata, ia o zmeura, poate serveste si un peste proaspat).
Apropo sturio, ar merge bazinul impartit in doua si crescute doua specii (crap si somn) apa trecand dintr-un bazin in altul? Ar fi un plus pentru sistem, ar aduce varietate.
Astept critici, ce nu este sustenabil si ce s-ar putea inbunatati, atat ca si sistem cat si ca profitabilitate