Aquaponica.ro • <!-- IF S_IN_MCP -->Moderator Control Panel • <!-- ELSEIF S_IN_UCP -->UCP • <!-- ENDIF -->sistem aquaponic 1000 mp in sera - Page 6

sistem aquaponic 1000 mp in sera

Acesta este sistemul meu...
Post Reply
cip
Posts: 27
Joined: Sun Feb 17, 2013 4:51 pm

Re: sistem aquaponic 1000 mp in sera

Postby cip » Sun Jul 07, 2013 7:50 pm

Incet si de la capat partea 2:
1.va rog daca se poate completare de idei si sugestii pentru bazine.sunt turnate in beton si faiantate ,ingropate in pamant 1 m ,forma patrat de 2,5 m latura , inaltimea 2m ,patru bucati la numar.
2.de unde pot face rost de niste scoici de apa dulce?ma gandeam la o solutie eco de a reduce duritatea apei.sau o alta solutie daca o fi.
multumiri

adrian
Posts: 111
Joined: Fri Feb 11, 2011 8:07 am

Re: sistem aquaponic 1000 mp in sera

Postby adrian » Sun Jul 07, 2013 8:10 pm

scoici in Dunare era cu miile

User avatar
sturio
Posts: 109
Joined: Mon Jan 21, 2013 6:23 pm

Re: sistem aquaponic 1000 mp in sera

Postby sturio » Sun Jul 07, 2013 11:20 pm

Nu stiu de unde ati tras concluziile ca doresc sa va vand ceva si mai ales informatii.
Permiteti-mi sa va spun ca totusi sunteti incepator, in acvacultura.
M-ati inteles absolut gresit. Recomandarile mele nu se bat cap in cap, daca le cititi cu atentie. Imi cer scuze ca va port de grija banilor dv si va sfatuiesc sa nu irositi banii, cumparand doua serii de filtre, cand unul mai profesional va ajuta la toate etapele de dezvoltare a populatiei piscicole. Pur si simplu am raspuns rugamintii dv de a va face recomandari de sisteme de filtrare. V-am facut invitatia de a discuta pe privat tocmai ca su nu imi fac reclama cu o eventuala oferta de preturi.
Oricum multumesc pt critica chiar daca e nemeritata. Am invatat ceva: daca taceai, filosof ramaneai. Va las sa va descurcati singur de acum incolo, imi retrag toate comenturile si recomandarile de pina acum, considerati-le niste tampenii, elucubratiile unui piscicultor cu ceva vechime.
Succesuri.

User avatar
negru
Posts: 209
Joined: Fri Mar 11, 2011 6:55 pm
Location: Bucuresti

Re: sistem aquaponic 1000 mp in sera

Postby negru » Mon Jul 08, 2013 2:28 pm

@Cip
Va rog sa va abtineti de la comentarii de acest fel.
Aici suntem prieteni si nu ne tine nimeni cu forta. Informatiile de pe acest forum sunt gratuite si trebuiesc tratate ca atare.
Nu interpretam arbitrar ce s-a zis intr-un moment sau altul, nu ne adresam cuvinte rautacioase etc.
Imi pare rau daca sunt probleme in ceea ce priveste afacerea dumneavoastra dar raspunderea pentru cum ati planificat, demarat si cum administrati aceasta afacere va apartine.
Avand in vedere ca urmariti obtinerea unui profit, normal ar fi sa prevedeti si cheltuieli anterioare obtinerii acelui profit. Una din resurse, poate cea mai importanta, este informatia iar aceasta costa - fac referire la nivelul de business.
Cei de pe acest forum care detin informatia la acest nivel si-au petrecut mult timp in acest sens si au oferit-o gratis si cu placere cand au fost discutii hobby.
Daca doriti sa ne tineti la curent cu evolutia sistemului dumneavoastra sunteti binevenit si posturile dumneavoastra vor fi mult apreciate de niste amatori.
In speranta ca ma veti intelege, recurg la rugamintea de a nu mai repeta posturi ca acela pe care l-am sters.

Va multumesc,

Dan

PS Momentan am blocat acest topic
...

gsmcatvasro
Posts: 2
Joined: Sun Sep 07, 2014 2:17 pm

Re: sistem aquaponic 1000 mp in sera

Postby gsmcatvasro » Tue Sep 16, 2014 7:51 am

Salut! Ce se
mai stie de evolutia acestui proiect? Am acces la 3,4 bazine de beton de100 mc fiecare si as incerca o abordare similara ! Incerc sa aflu daca exista specialisti in domeniu ,aquaponics,care ma pot ajuta contra cost! Date de contact ale domnului Cip si Sturio pot obtine? Spor in toate va doresc!

Adrian Sb
Posts: 10
Joined: Thu Jul 17, 2014 10:28 pm

Re: sistem aquaponic 1000 mp in sera

Postby Adrian Sb » Fri Oct 03, 2014 8:55 pm

Slaba activitate de aici ma duce cu gandul ca e ceva in neregula cu acvaponia. Nu pot pune doar pe lipsa finantarii, lipsa unor rezultate intradevar notabile.
Ce fac cei care au inceput in urma cu cativa ani si au prins ceva experienta?

adrian
Posts: 111
Joined: Fri Feb 11, 2011 8:07 am

Re: sistem aquaponic 1000 mp in sera

Postby adrian » Sat Oct 04, 2014 5:00 pm

si eu am avut un mic mini sistem de "balcon"

ok... am facut acest experiment sa vad daca chiar functioneaza , dar cred ca mai rentabilar fi pentru o tara in care apa e un lux.

dar in tara noastra unde avem pamant bun de agricultura si seceta nu reprezinta o problema chiar mare ( daca ai irigatie aproape nici nu sti ce e seceta ) nu stiu daca se merita .
Poate un avantaj il reprezinta spatiul restrans de cultivare.

Inteleg eco ..eco dar daca in timp devin toxice legumele cultivate?


In Romania marea problema o reprezinta piata de desfaceri si daca mai explici clientului cum produci legumele e posibil sa isi ceara banii inapoi.

User avatar
negru
Posts: 209
Joined: Fri Mar 11, 2011 6:55 pm
Location: Bucuresti

Re: sistem aquaponic 1000 mp in sera

Postby negru » Sat Oct 04, 2014 9:25 pm

Adevarata treaba aia cu tarile unde apa este un lux. Ar mai fi si sezonalitatea, iarna nu poti mentine functional un sistem aquaponic fara investitii serioase. Sistemul aquaponic este fantastic in ceea ce priveste productivitatea dar are costuri mari de instalare si de intretinere plus ca necesita oarece cunostinte :) ori la noi, asa cum ai spus, pamantul chiar este rodnic iar piata de desfacere este adaptata puterii de cumparare.
...


Post Reply

Return to “Sistemele membrilor”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron