Aquaponica.ro • <!-- IF S_IN_MCP -->Moderator Control Panel • <!-- ELSEIF S_IN_UCP -->UCP • <!-- ENDIF -->Danut-Alin

Danut-Alin

Aici ne spunem povestea ...
Post Reply
User avatar
Danut-Alin
Site Admin
Posts: 115
Joined: Mon Mar 01, 2010 8:37 pm

Danut-Alin

Postby Danut-Alin » Fri Jan 28, 2011 11:38 am

pozemaredepus.jpg
Acum doi ani, cand a venit pe lume baietelul nostru, ceva s-a schimbat. Am simtit, mult mai apasator ca pana atunci, responsabilitatea fata de familie. TREBUIA sa fac ceva, mult mai bine si mai concertat ca pana atunci, care sa-i asigure copilului nostru un trai sigur si sanatos.
Serviciul "caldut" la stat a devenit astfel insuficient, mai ales in urma gravei crize economice (si morala) pe care o traversam.
Am inteles initierea unei activitati in agricultura ca pe o modalitate de diversificare a veniturilor, si, la fel de important, posibilitatea de a avea o alimentatie sanatoasa controlabila. Norocul a facut sa avem disponibila o suprafata de teren pe care ne-am cultivat singuri legumele, am putut creste si cateva gaini, in timp ce livada ne furniza fructele de care avem nevoie.
Era bine, dar nu suficient. Am inceput cautarile pentru o dezvoltare a activitatii ... am trecut rapid de afacerile de "succes" in agricultura (cresterea melcilor, a strutilor, a prepelitelor) pentru care indivizi binevoitori solicita sume insemnate pentru a-ti dezvalui secretul reusitei lor, cu promisiunea unei rate de succes garantate.
Cautarile mi-au scos in cale informatii despre culturile aquaponice. Era impresionant- sa poti creste legume si pesti intr-un ecosistem, in care interventia ta sa fie minimala, cu consumuri mici de resurse si cu rezultate mai bune. Marturisesc ca am devenit dependent de domeniu, mi-am petrecut zile si nopti calculand si estimand dimensiuni si valori, elaborand si modificand planuri de afaceri.
Am gasit ceea ce cautam - aquaponica- o solutie unica pentru probleme diferite, aflata la indemana oricui!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

rose4you
Posts: 3
Joined: Fri Mar 08, 2013 1:43 am
Location: Targu-Mures
Contact:

Re: Danut-Alin

Postby rose4you » Sat Mar 23, 2013 1:37 am

Foarte bine punctat de la inceput.....cum ai ajuns la cercetarea de piata..si sunt incantat sa mai gasesc pe cineva care mi-a urmat pasii in acelasi timp si cu aceleasi greutati intampinate..
Problemele iscate de locul de munca de la stat si necesitatea de a mai face altceva este exact ce mi se intampla mie acum...
in sensul ca am avansat in functie si greutati datr cu o scadere mare salariala datorita faptului ca sunt debutant in meserie....un concept minunat pentru mine in cazul ideal in care orice salar minim ar acoperi cheltuielile minime de trai....


Post Reply

Return to “Prezentarea membrilor”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron