Aquaponica.ro • <!-- IF S_IN_MCP -->Moderator Control Panel • <!-- ELSEIF S_IN_UCP -->UCP • <!-- ENDIF -->Salutari din Ardeal

Salutari din Ardeal

Aici ne spunem povestea ...
Post Reply
catalincre
Posts: 46
Joined: Fri Mar 22, 2013 6:17 pm

Salutari din Ardeal

Postby catalincre » Sat Mar 23, 2013 9:54 am

Salutari tuturor,
Am gasit acest forum dupa lungi cautari (printr-un link de pe youtube) pe vastul internet de pe afara, nu ma gandeam ca sunt atatia pasionati de acest tip de cultivare si in Romania. Dar sa ma prezint mai intai:
Numele meu e Cretu Catalin, sunt inginer in controlul si expertiza produselor alimentare si am o experienta cu agricultura bio de peste 10 ani, am participat la cateva proiecte bio in Romania (Ferma de trandafiri bio de la Danes/Mures, Livada de meri de la Malancrav, ferma viticola de la Dumbraveni, nu era bio dar am incercat sa o convertesc fara sanse) si in Germania in cateva locatii renumite (Burgunderhoff, Zengel, etc).
Marea mea pasiune din totdeauna a fost acvaristica, am inceput de la un acvariu in urma cu 20 de ani si am ajuns la doua bazine de gradina/curte momentan in care tin 4 specii de pesti ornamentali. Afinitatea pentru aquaponie am capatat-o anul trecut cand cautam un sistem de filtrare pentru unul din bazinele mele si am ajuns la rafting, din cautari am dat de sistemul F&D si asa am ajuns sa pornesc http://www.youtube.com/watch?v=zNNylOr1rJw&list=UUpWqMo0HmaZ-PUIY5DOULyQ&index=1 care are ca motor de start http://www.youtube.com/watch?v=wZMqIyqyWE8&list=UUpWqMo0HmaZ-PUIY5DOULyQ. E un proiect care vreau sa-l fac mare de tot si sa-l certific bio dar am sa incep cu pasi mici pentru ca e o investitie mare.
Sper sa ne auzim cat de des pe forum.

User avatar
negru
Posts: 209
Joined: Fri Mar 11, 2011 6:55 pm
Location: Bucuresti

Re: Salutari din Ardeal

Postby negru » Sat Mar 23, 2013 10:49 am

Salutare si bun venit pe forum!
Foarte interesante proiectele, urmaresc cu interes evolutia, mai ales ca se incalzeste si incep sa apara rezultatele.
Si eu am plecat de la acvaristica si am ajuns la aquaponie - probabil e ceva firesc atunci cand ai ceva spatiu in curte :D
Succes!
...

User avatar
sturio
Posts: 109
Joined: Mon Jan 21, 2013 6:23 pm

Re: Salutari din Ardeal

Postby sturio » Sat Mar 23, 2013 4:11 pm

Bine ati venit si ma bucur ca avem si pe cineva implicat in agricultura bio, la nivel profesional.
Bineinteles se iveste intrebarea pe care nu rezist sa o aman: Culturile vegetale acvaponice pot fi BIO?

catalincre
Posts: 46
Joined: Fri Mar 22, 2013 6:17 pm

Re: Salutari din Ardeal

Postby catalincre » Thu Apr 04, 2013 1:57 pm

salut sturio, aceeasi intrebare mi-am pus-o si eu raspunsul logic fiind, Da! dar ca sa fiu sigur mi-am sunat o prietena certificator care spre surprinderea mea mi-a spus ca sunt primul din tara care intreaba asa ceva si ca va trebui sa sune in germania pentru detalii si conditii, momentan astept raspunsul pentru ca eu vreau sa ma certific. probabil te intrebi ce vreau sa certific, daca ai vazut postul meu de la prezentarea membrilor, ei bine totul a crescut destul de mare si va trebui sa urmarest acel post ca sa vezi cat si in ce fel. ideea este ca incerc transformarea pasiunii in afacere. ne vedem pe sistemele membrilor cu un update in curand.

catalincre
Posts: 46
Joined: Fri Mar 22, 2013 6:17 pm

Re: Salutari din Ardeal

Postby catalincre » Thu Apr 11, 2013 5:27 pm

buna tuturor, scriu din nou pe acest topic (spun din nou deoarece am mai scris dar mesajul a fost trimis la verificare si nici pana azi publicat, PM nu pot trimite).
@sturio, desi in celalalt mesaj spuneam ca teoretic da, se pot certifica, intre timp mi-a venit raspunsul oficial care spune; NU. se poate certifica USDA organic totusi pentru piata SUA. exista un curent de lobby in danemarca la ministerul agriculturii pentru introducerea aquaponiei in bio dar mai dureaza.
aveam mult mai multe de spus dar nu vad rostul scrierilor care nu sunt publicate asa ca rog pe aceasta cale administratorul forumului ca in cazul in care nu publica acest post sa-mi stearga contul. multumesc

User avatar
negru
Posts: 209
Joined: Fri Mar 11, 2011 6:55 pm
Location: Bucuresti

Re: Salutari din Ardeal

Postby negru » Sat Apr 13, 2013 2:13 pm

Scuze pentru intarziere, am avut o saptamana cam incarcata :)
...


Post Reply

Return to “Prezentarea membrilor”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron