Aquaponica.ro • <!-- IF S_IN_MCP -->Moderator Control Panel • <!-- ELSEIF S_IN_UCP -->UCP • <!-- ENDIF -->Salutare oameni buni !

Salutare oameni buni !

Aici ne spunem povestea ...
Post Reply
AlexBarsa
Posts: 2
Joined: Sat Mar 16, 2013 10:18 am

Salutare oameni buni !

Postby AlexBarsa » Sun Mar 17, 2013 9:11 am

Acum vreun an am vazut o emisiune pe Discovery World sau Nat Geo despre acest sistem aquaponic in America si eram absolut fascinat dar bineinteles neavand situatie materiala am renuntat repede, timpu a trecut si acum cateva zile am reusit sa-mi vand un apartament ce-l aveam in chirie si as vrea sa investesc in acest tip de agricultura.
Sunt extrem de nou in acest domeniu, singurele cunostinte pe care le am sunt de pe net, ce am reusit sa citesc si fel si fel de filmulete pe youtube. Avantajul pe care-l mai am este ca detin si un teren langa Brasov de 1400 mp dar nu are curent electric si intrebare mea este daca un sistem solar sau o mica eoliana ar putea asigura curentul electric pentru tot sistemul in special pe perioada iernii cand va merge si centrala pe lemne.
O alta problema ar fi marimea instalatiei si a serei. Am sunat la Cluj la o fabrica de sere si mi-au facut o oferta de sera de 400 mp la 6700 de euro structura de fier, ideea e ca eu as vrea sa profit la maxim de spatiu care-l am si ma gandesc sa dublez marimea serei dar vreau sa stiu in primul rand ce implica investitia intr-un sistem asa mare de aquaponic si as vrea un sfat de la cineva priceput in acest domeniu si care sunt urmatorii pasi de facut..
Va multumesc anticipat. Doamne ajuta !

User avatar
sturio
Posts: 109
Joined: Mon Jan 21, 2013 6:23 pm

Re: Salutare oameni buni !

Postby sturio » Sun Mar 17, 2013 7:20 pm

Bine ati venit!
Probabil lipsa curentului electric ar fi bine sa incercati sa o remediati.
Dupa cum probabil stiti, plantele au nevoie de apa provenita de la pesti dupa ce a fost filtrata mecanic si biologic.
La un sistem la scara profesionala, dupa cum inteleg ca doriti, e absolut necesar ca filtrarea mecanica sa se faca foarte bine si in acest sens se folosesc filtre mecanice de tip toba. Acest filtru are un motor electric de 200-600 W (cu functionare 24h/24h si o pompa de limpezire de cca 700 W (functioneaza dupa comanda unui panou de automatizare cca 1 h/zi) Apoi, biofiltrele au nevoie de barbotare, operatiune realizata de turbosuflante, de minim 500 W (24/24h), si apoi bineinteles pompele de recirculare, a caror putere e data de necesarul de apa. Adica in functie de cantitatea de peste din sistem. Oricum, putem considera un minim de 700W pt pompe (tot 24/24h).
Apoi mai sunt: sterilizatoare UV (cca 30-200 W), becuri, computer daca e cazul, etc
Deci, un bilant al energiei electrice va ajunge la un minim de 3 KW nonstop. Aveti in vedere panouri fotovoltaice corect dimensionate.
Pe orice probleme legate de cresterea pestilor, va stau la dispozitie.

AlexBarsa
Posts: 2
Joined: Sat Mar 16, 2013 10:18 am

Re: Salutare oameni buni !

Postby AlexBarsa » Mon Mar 18, 2013 6:55 pm

multumesc mult ptr sfat ! zilele astea ma ocup si de curent, ar fi trist sa nu pot genera 3 kw dintr-un sistem alternativ si sa fiu nevoit sa-mi iau alt teren ...


Post Reply

Return to “Prezentarea membrilor”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron