Aquaponica.ro • <!-- IF S_IN_MCP -->Moderator Control Panel • <!-- ELSEIF S_IN_UCP -->UCP • <!-- ENDIF -->Ave

Ave

Aici ne spunem povestea ...
Post Reply
cip
Posts: 27
Joined: Sun Feb 17, 2013 4:51 pm

Ave

Postby cip » Mon Feb 18, 2013 2:17 pm

Buna ziua
Ma numesc Ciprian imi place acest domeniu este foarte interesant si de viitor.Trist dar cred ca omenirea de o lunga perioada de timp exagereaza cu poluarea si urmarile isi arata coltii din ce in ce mai tare.
Cred ca ceea ce am citit pana cum imi arata o privire destul de buna asupra acestui domeniu si voi incerca un mini sistem sa vad ce si cum la practica.Un aspect interesant este ca aceste sisteme sunt mult mai stabile mari.De regula in multe domenii treaba se complica atunci cand treci la liga mare.(un avantaj interesant pentru aceasta afacere).
Daca se poate as avea rugamintea sa primesc confirmarea daca acest domeniu este recunoscut de UE .
Eu nu am gasit incadrarea legala ca ramura de sine statatoare.Acest aspect este legat direct de faptul ca emiterea certificatului bio ar trebui sa fie imediata fiind aproape imposibil sa nu fii bio in aceasta ramura.
Pentru Romania (pentru ca este un sistem adus din alte parti) cred ca cel mai greu lucru este sa faci afacerea sa mearga iarna.
Ar mai fi problema desfasurarii unei suprafete mari de paturi de cultura la o cantitate mai respectabila de peste pentru a echilibra simbioza din sistem.
Pesti avem soiuri bune in Romania care se preteaza fara probleme la sistem si cred ca la plante o idee buna ar fi ca inainte de a decide ce planta introducem sa ne interesam la un institut de cercetare (putinele pe care le mai avem) asupra celui mai bun soi din clasa respectiva cere se preteaza exact la ceea ce intentionam sa facem(asta in cazul sistemelor comerciale )
Pt un inceput cam asta ar fi.sper ca aceasta micuta comunitate sa ne ajute sa crestem in domeniu
PS
Mi-a placut foarte mult aceasta varianta de sistem:
Aceste sisteme au fost create pentru a produce cantitati mult mai mari de pesti si plante decat sistemele prezentate anterior astfel incat sa devina o sursa de venit pentru cei care le implementeaza. Sistemul care a deschis seria acestei categorii si a fost reprodus in diferite variante in toata lumea, a fost realizat de profesorul James Rakocy la University of the Virgin Islands (UVI), din Insulele Virgine, Statele Unite ale Americii. Cu acest sistem au fost realizate, ani la rand, productii medii de 4,5 tone de peste (specia Tilapia) si peste 70 tone produse vegetale (salata, busuioc, bame, tomate, castraveti, pepeni galbeni, flori, s.a.), care au produs venituri de cca. 100.000 USD/an din vanzarea plantelor si cca. 35.000 USD/an din vanzarea pestilor.

Sistemul se compune din patru bazine de 7,8 m3 fiecare, pentru cresterea pestilor, doua separatoare de namol de 3,8 m3 fiecare, patru bazine de filtrare de 0,7 m3 fiecare, un bazin colector de 0,6 m3, un bazin de alimentare de 0,19 m3 si sase canale de 11,3 m3 fiecare pentru cultura hidroponica pe efluenti. Suprafata de teren ocupata este de 500 m2 din care cca. 214 m2 , de cultura hidroponica.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
sturio
Posts: 109
Joined: Mon Jan 21, 2013 6:23 pm

Re: Ave

Postby sturio » Tue Feb 19, 2013 4:27 pm

Bine ai venit!
Adica, cum recunoscut de UE? ce sa fie recunoscut?

cip
Posts: 27
Joined: Sun Feb 17, 2013 4:51 pm

Re: Ave

Postby cip » Tue Feb 19, 2013 4:45 pm

sturio wrote:Bine ai venit!
Adica, cum recunoscut de UE? ce sa fie recunoscut?


Ramura de sine statatoare pentru care sa primesti direct certificare bio.
Fonduri de finantare si programe dedicate ,enentual subventie agricola (ex. cum este tratata apicultura).

User avatar
negru
Posts: 209
Joined: Fri Mar 11, 2011 6:55 pm
Location: Bucuresti

Re: Ave

Postby negru » Tue Feb 19, 2013 7:45 pm

Bun venit pe forum, cip.
Stiu ca se incearca, la nivel international, recunoasterea aquaponiei ca fiind bio.. eco... ma rog, doar ca productia (de legume - ma refer) este inteleasa ca fiind prin agricultura traditionala, adica din pamant si nu prin metode neconventionale, chiar daca ele vorbesc de la sine. Cel putin eu asa am ramas cu ideea si nici nu am mai "sapat" pe tema asta de mult timp.
Cel mai important este ca tu sa poti dezvolta un sistem aquaponic (sau mai multe) si sa te bucuri de rezultate, fie ca le imparti cu familia fie ca le comercializezi :)
Succes!
...


Post Reply

Return to “Prezentarea membrilor”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest

cron