Aquaponica.ro • <!-- IF S_IN_MCP -->Moderator Control Panel • <!-- ELSEIF S_IN_UCP -->UCP • <!-- ENDIF -->Pesti potriviti pentru clima noastra

Pesti potriviti pentru clima noastra

Specii utilizate in sisteme noastre
Post Reply
paraypan
Posts: 3
Joined: Thu Mar 31, 2011 10:40 am

Pesti potriviti pentru clima noastra

Postby paraypan » Fri Apr 08, 2011 1:53 pm

Ce pesti credeti ca ar merge intr-un sistem acvaponic de exterior (de vreo 1200 L) la noi in tara, avand invedere ca noi avem si iarna?
Eu as spune ca cel mai bine ar merge carasul argintiu, adica acela pe care il pescuim din diferite baje si iazuri. Din cate am inteles rezista foarte bine iarna chiar si la temperaturi apropia de inghet. Bun ar fi si pastravul, numai ca am inteles ca este sensibil la temperaturi ridicate (la peste 25 de grade nu se mai hraneste).

adrian
Posts: 111
Joined: Fri Feb 11, 2011 8:07 am

Re: Pesti potriviti pentru clima noastra

Postby adrian » Fri Apr 08, 2011 6:25 pm

am pescuit acum mai multi ani niste carasi si nu am vrut sa ii omor si i-am tinut intr-un vas de 20 l si au trait vreo 3 luni pana i-am elibera fara oxigenare si fara hrana ( s-au micsorat asa de rau ca nu ii recunosteam :( )
eu caras vreau sa folosesc in sistem ...

User avatar
Danut-Alin
Site Admin
Posts: 115
Joined: Mon Mar 01, 2010 8:37 pm

Re: Pesti potriviti pentru clima noastra

Postby Danut-Alin » Sat Apr 09, 2011 8:43 pm

Eu cred ca mai intai trebuie sa fixati prioritatile din sistemul aquaponic - utilizati acest sistem in primul rand pentru pesti, sau pentru plante?
Daca a doua varianta este raspunsul dvs. , atunci carasul este specia potrivita. Un peste adaptabil si rezistent, ce va munci pe plantatia de legume.
In schimb, daca interesul dvs. este legat de cresterea unei specii de pesti mai valoroase, cu siguranta nu carasul este aceea.

Oricare ar fi scopul dvs. , chiar si numai ca hobby sau experiment, inceputurile sistemului este de recomandat sa-l faceti cu caras. Este o perioada de acumulari de cunostinte, in care rata de aparitie a unor erori este destul de mare, asa ca aveti nevoie de un astfel de peste pentru inceput.

Spor!


Post Reply

Return to “Pesti si alte vietati”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron