Aquaponica.ro <!-- IF S_IN_MCP -->Moderator Control Panel <!-- ELSEIF S_IN_UCP -->UCP <!-- ENDIF -->Probleme apa din sistem - Page 2

Probleme apa din sistem

Totul despre plantele din aquaponica
Post Reply
aquaponicus
Posts: 34
Joined: Sun Jul 14, 2013 7:38 pm

Re: Probleme apa din sistem

Postby aquaponicus » Mon Jan 13, 2014 12:08 pm

Controllerul facut de mine deocamdata nu face decat sa monitorizeze temperatura si in functie de ea sa porneasca incalzitorul sub un anumit prag sau coolerele de racire peste un anumit prag, ambele setabile din meniu. Porneste si opreste iluminatul, de asemenea la orele setate din meniu la alegere. Porneste si opreste pompa de apa la intervale setate dupa preferinta. Deasemenea poate sa masoare si sa afiseze permanent PH-ul dar din lipsa de timp si bani nu am achizitionat si sonda de Ph necesara. Daca se adauga o instalatie de CO2 (cum sunt cele din acvaristica), cu ajutorul controllerului de poate seta sa fie mentinut stabil un anumit PH nu doar sa te anunte daca acesta a iesit din intervalul dorit.
Fertilizarea automata o fac tot cu controllerul care comanda un servomecanism (de la aero sau navomodelism) care actioneaza o seringa de dozaj si injecteaza in masa apei fertilizantul. Cam atat am facut eu.
Ma intrebi despre pret? Nu am timp si nici indemanarea necesara sa fac unul care sa arate si estetic. Al meu si acum e in starea de placi cu circuite si fire imprastiate peste tot. Partea electronica si cea de programare a lui m-am descurcat si functioneaza dar m-am oprit la capitolul : bagat totul intr-o cutie ca sa aibe si aspect.
Dar ai putea sa iti faci tu singur unul. Nu este complicat de facut dar cere ceva indemanare. Iar toate piesele te-ar costa in jur de 500 lei (fara sonda de PH si instalatia de CO2 care sunt scumpicele).
Daca doresti detalii, vb in privat si iti trimit schemele electronice si cablajele necesare.

gemelu
Posts: 143
Joined: Thu Oct 13, 2011 8:40 pm
Location: Arges

Re: Probleme apa din sistem

Postby gemelu » Thu Jan 16, 2014 9:55 pm

Multumesc mult pentru raspuns, dar
aquaponicus wrote: Dar ai putea sa iti faci tu singur unul. Nu este complicat de facut dar cere ceva indemanare.
Daca ar fi vorba doar de indemanare poate as incerca... desi sunt foarte foarte multi ani de cand nu am mai pus mana pe un pistol de lipit sau un tranzistor.Mai exact de pe vremea cercurilor de pionieri.
Dar e nevoie si de scule si materiale, pistol de lipit, aparat masura, placi pertinax, acid azotic etc. Sunt uimit ca am reusit (sper) sa-mi amintesc denumirile. Asa ca renunt din start de a face o incercare sa realizez eu un asemenea echipament desi eu sunt convins ca ar fi util.


Post Reply

Return to “Plante”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron