Aquaponica.ro • <!-- IF S_IN_MCP -->Moderator Control Panel • <!-- ELSEIF S_IN_UCP -->UCP • <!-- ENDIF -->Justificare-profitabilitate sistem acvaponic comercial

Justificare-profitabilitate sistem acvaponic comercial

Opinii, argumente, planuri in aquaponica
Post Reply
scuterone
Posts: 5
Joined: Tue Nov 26, 2013 6:47 am

Justificare-profitabilitate sistem acvaponic comercial

Postby scuterone » Wed Nov 27, 2013 8:54 pm

Ca si cuvant de inceput daca sistemul acvaponic nu poate obtine certificare bio este total inutil sa dezvolti un sistem comercial unde este necesar sa stapanesti de fapt piscicultura si cultura hidroponica.
Problemele pleaca de la stabilirea sistemului eficient de crestere a plantelor unde sunt destule limitari,imbinarea celor doua sisteme din punct de vedere al PH si temperaturii apei,fluctuatiile de temperatura a apei pe diferite anotimpuri,sunt enorm de multe probleme de rezolvat,multe batai de cap de aceea in principiu este mult mai rentabil in a face un sistem simplu ori culturi hidroponice ori piscicultura.Personal acum 5 ani am vrut sa construiesc un asemenea sistem dar in urma documentarii facuta la acea perioada am constatat ca mai toate firmele care dezvoltasera in trecut proiecte de acvaponie sau sucit catre piscicultura (probabil fiind mai profitabila).Astept intrebarile dvs sau argumente contra.

User avatar
sturio
Posts: 109
Joined: Mon Jan 21, 2013 6:23 pm

Re: Justificare-profitabilitate sistem acvaponic comercial

Postby sturio » Thu Nov 28, 2013 3:56 pm

poate nu ati citit aici: viewtopic.php?f=10&t=247&p=1482#p1482
Oarecum acelasi lucru l-am mai spus si eu. Piscicultura nu e mai rentabila decat hidroponia sau acvaponia, nu stiu la ce persoane va referiti care au abandonat aceasta indeletnicire. De fapt tragedia este ca inca nu a inceput-o nimeni la scara economica, si poate nu o va face multa vreme cineva din lipsa curajului.
Acvaponia ca si hidroponia nu este mare filosofie sau SF, se practica de mii de ani la alta scara prin Asia. Nu sunt asa de mari batai de cap, decat daca esti specialisat (sau nu) in cu totul alta meserie. Este pina la urma o meserie ca oricare alta, pe care daca o faci cu daruire si multa sudoare iti va aduce si satisfactii.
Personal am lasat acvaponia mai moale din motive de lipsa de timp si nici decum din impedimente tehnice. Fata de piscicultura, acvaponia implica ceva mai multe resurse umane daca este facuta la scara mare.
In piscicultura recirculanta avem multa rutina, epocile de pescuit, populat, igienizari sunt rare, pe cand in acvaponia la scara mare zilnic avem sadiri, rariri, recolte, ambalari produse, transport, etc

scuterone
Posts: 5
Joined: Tue Nov 26, 2013 6:47 am

Re: Justificare-profitabilitate sistem acvaponic comercial

Postby scuterone » Thu Nov 28, 2013 6:41 pm

cei ce au renuntat nu sunt din tara marea majoritate a lor sunt din zona Australia unde am auzit ca ar fi si o ferma acvaponica mare ceva in jur la 2 ha.


Post Reply

Return to “Discutii generale”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron